Ανακοινώσεις/Προκηρύξεις από διάφορους φορείς/συνεργάτες
 1. Το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, η Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής (CITEA) ανακοινώνουν την έναρξη του πιλοτικού προγράμματος “ICT Re-Up Skilling”.

  Στόχος του Προγράμματος:
  Πρόκειται για ένα καινοτόμο πιλοτικό πρόγραμμα για την αναβάθμιση δεξιοτήτων και επανακατάρτιση. Με την κατάλληλη εκπαίδευση, τα άτομα που θα επιλεγούν θα αποκτήσουν τις απαιτούμενες γνώσεις και δεξιότητες για να απασχοληθούν με επιτυχία στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) με προοπτική να αξιοποιήσουν νέες επαγγελματικές ευκαιρίες σε κλάδους όπου παρατηρείται αυξημένη ζήτηση.

  Περιεχόμενο Προγράμματος:
  Το πρόγραμμα θα αφορά στον τομέα των Data Analytics με εξάσκηση στο εργαλείο Power BI.

  Ομάδα Στόχος:
  Εργαζόμενοι ή εγγεγραμμένοι άνεργοι που κατέχουν ακαδημαϊκά προσόντα στις θετικές ή οικονομικές επιστήμες.

  Διάρκεια Προγράμματος:
  Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 10 περίπου εβδομάδων και θα αρχίσει στις 18 Μαρτίου 2024. Συμμετοχή με φυσική παρουσία (υποχρεωτικά).

  Γλώσσα:
  Ελληνικά με πρακτική άσκηση/χρήση εργαλείων και εξετάσεις στα Αγγλικά.

  Κόστος Συμμετοχής:
  Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν. Το πρόγραμμα ICT RE-UP SKILLING, το οποίο χρηματοδοτείται από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει ενταχθεί στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης που καταρτίστηκε από το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής για αναβάθμιση των Ψηφιακών Δεξιοτήτων των πολιτών σε όλο το φάσμα της κοινωνικής δομής και οικονομικής δραστηριότητας.

  Εξετάσεις / Πιστοποιήσεις:
  Οι συμμετέχοντες θα παρακαθήσουν σε εξετάσεις για να λάβουν πιστοποιήσεις:
  (α) για το θεωρητικό μέρος των μαθημάτων και
  (β) για τη γνώση στο εργαλείο Power BI.
  Στους συμμετέχοντες θα δοθούν και πιστοποιητικά παρακολούθησης με την ολοκλήρωση του προγράμματος. Αριθμός εταιρειών – μελών του CITEA (A. Th. Loizou, IBM, NCR, NetU, Oracle, Powersoft, PWC) είναι διατεθειμένες να προχωρήσουν σε εργοδότηση των υποψηφίων, εφόσον αυτοί επιτύχουν στις γραπτές εξετάσεις μετά το πέρας της εκπαίδευσης και ανταποκριθούν σε προσωπικές συνεντεύξεις.

  Υποβολή Αιτήσεων:
  Για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι όπως συμπληρώσουν το σχετικό ηλεκτρονικό έντυπο μέχρι την Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2024.

  Αξιολόγηση:
  Προτεραιότητα θα δίνεται κατά την αξιολόγηση των αιτήσεων του πιλοτικού προγράμματος στους εγγεγραμμένους άνεργους με το απαιτούμενο ακαδημαϊκό υπόβαθρο.

  Πληροφορίες:
  Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@dmrid.gov.cy

  Ενημερωτική Ημερίδα / Παρουσιάσεις:
  Το πρόγραμμα ICT RE-UP SKILLING παρουσιάστηκε την Παρασκευή 02 Φεβρουαρίου 2024 στην Ενημερωτική Ημερίδα που διοργανώθηκε στους χώρους του εκπαιδευτικού κέντρου της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας. Πιο κάτω θα βρείτε τις σχετικές παρουσιάσεις: - Ο τομέας των Data Analytics - Το Πρόγραμμα ICT RE-UP SKILLING - Η ύλη του εκπαιδευτικού προγράμματος στον τομέα των Data Analytics


  ICT RE-UP SKILLING_Παρουσίαση προγράμματος.pdf
  Ο τομέας των Data Analytics.pdf
  ICT RE-UP SKILLING_Παρουσίαση προγράμματος.pdf

 2. Ενημερωτική Ημερίδα “Open Day” για παρουσίαση του προγράμματος “ICT Re-Up Skilling” για την αναβάθμιση δεξιοτήτων και επανακατάρτιση των εργαζομένων ή/και των ανέργων που κατέχουν ακαδημαϊκά προσόντα στις θετικές ή οικονομικές επιστήμες.

  Στην εκδήλωση θα δοθεί η δυνατότητα κατ’ ιδίαν συναντήσεων των ενδιαφερομένων με εταιρείες τεχνολογίας στην Κύπρο που είναι διατεθειμένες να προχωρήσουν σε εργοδότηση των υποψηφίων, εφόσον αυτοί επιτύχουν στις γραπτές εξετάσεις μετά το πέρας της εκπαίδευσης και ανταποκριθούν σε προσωπικές συνεντεύξεις.

  📅 Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2024

  ⏲ 15:00

  📍 Εκπαιδευτικό Κέντρο Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας


  Περισσότερα 👉 https://bit.ly/47K6OaR
  Για εγγραφές 👉 https://bit.ly/3u4R2tk

  REskill to ICT, UPgrade your career!


 3. 13/01/2023 - Ευρωπαϊκή Επιτροπή Κέντρο Καινοτομίας IDEA

  Το βραβευμένο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Κέντρο Καινοτομίας IDEA στηρίζει για 8η χρονιά ταλαντούχα άτομα με καινοτόμα ιδέα που έχει προοπτική να αναπτυχθεί σε πραγματική επιχείρηση.

  Δεχτές αιτήσεις για νέα startups (νεοφυείς επιχειρήσεις) και ενθάρρυνση ατόμων με μια καινοτόμο ιδέα και αποφασιστικότητα να την υλοποιήσουν, να την υποβάλουν στο IDEA μαζί με ένα συνοπτικό επιχειρηματικό πλάνο. Σε όσους επιλεχθούν θα προσφερθεί πακέτο στήριξης με υπηρεσίες και μετρητά μέχρι €60.000 ανά startup.

  Οι αιτήσεις μπορούν να γίνονται μέχρι 23 Φεβρουαρίου μέσω της ιστοσελίδας μας https://ideacy.net/how-to-apply/. Εάν επιθυμείτε, μπορείτε να μοιραστείτε (share) την δημοσίευση μας στο Facebook https://www.facebook.com/ideacy/posts/643038761158251


 4. 13/01/2023 - Κέντρο Παραγωγικότητας

  Το Κέντρο Παραγωγικότητας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο του Έργου Προώθησης Ψηφιακών Δεξιοτήτων και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, θα διοργανώσει τον Ιανουάριο του 2023 35 προγράμματα κατάρτισης.

  Για τις ημερομηνίες διεξαγωγής και το περιεχόμενο των προγραμμάτων, καθώς και για υποβολή αίτησης συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι και ενδιαφερόμενες μπορούν να επισκέπτονται τους αντίστοιχους συνδέσμους:


  Ομάδα Διαχείρισης Προγραμμάτων Κατάρτισης Ψηφιακών Δεξιοτήτων
  Κέντρο Παραγωγικότητας Κύπρου
  Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 22806197, 22806124